Florapark 7 Advocaten kantoor

Huurrecht advocaat Hilversum

Zoekt u een ervaren advocaat huurrecht in Hilversum? SVZ Advocaten is uw betrouwbare partner voor juridische ondersteuning bij huur en verhuur. Met ruime ervaring adviseren wij regelmatig ondernemers gevestigd in Hilversum.

Of u nu juridische bijstand nodig heeft bij het opstellen van huurovereenkomsten of gespecialiseerde hulp zoekt bij geschillen over onroerend goed, SVZ Advocaten is dé specialist in huurrecht en blijft constant op de hoogte van de actuele wetgeving. Onze expertise omvat diverse veelvoorkomende huurrechtelijke kwesties.

Specifiek op zoek naar een huurrecht advocaat in de omgeving van Hilversum? SVZ Advocaten staat voor u klaar, zowel voor advies over huurovereenkomsten als bijstand bij geschillen. Wij zijn uw vertrouwde partner en staan regelmatig ondernemers bij die gevestigd zijn in Hilversum.

Advocaat huurrecht Hilversum

Ondernemers in Hilversum die actief zijn als verhuurder of huurder worden vaak geconfronteerd met vraagstukken omtrent het huurrecht. Of u nu een bedrijfspand huurt van waaruit u opereert of als verhuurder onroerend goed (zoals een woning of bedrijfsruimte) aanbiedt, het is van cruciaal belang om uw rechten en verplichtingen helder in kaart te brengen en mogelijke risico’s te minimaliseren.

Ons deskundig advies is om voorafgaand aan het aangaan, opstellen en sluiten van huurovereenkomsten contact met ons op te nemen. Als ervaren advocaten in huurrecht in Hilversum staan wij ondernemers bij gedurende de gehele looptijd van de huurovereenkomst en bij eventuele geschillen. Dit kan variëren van procedures met betrekking tot ontruiming, ontruimingsbescherming, huurachterstanden, ontbinding van de huurovereenkomst, gebreken aan het gehuurde, dringend eigen gebruik, renovatie van het gehuurde, ongerechtvaardigde verrijking tot huurprijswijzigingen.

Met onze expertise zorgen wij ervoor dat uw belangen optimaal worden behartigd. Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel juridisch advies omtrent huurrecht in Hilversum.

De huur en verhuur van onroerend goed kent drie afzonderlijke huurregimes, die ieder hun eigen (dwingendrechtelijke) wettelijke bepalingen kennen:

  • woonruimte (artikel 7:232 BW e.v.)
    Veel ondernemers verhuren (bijvoorbeeld bij wijze van belegging) woning(en). Het is van belang om hierover vooraf advies in te winnen. Huurders genieten doorgaans namelijk vergaande huurbescherming.
  • bedrijfsruimte (artikel 7:290 BW e.v.)
    Het betreffen gebouwde onroerende zaken die voor het publiek toegankelijk zijn. Deze categorie wordt ook wel aangeduid als middenstandsbedrijfsruimte of detailhandelsbedrijfsruimte.
  • overige bedrijfsruimten (artikel 7:230a BW)
    Dit is een restcategorie van bedrijfsmatige objecten die niet als middenstandsbedrijfsruimte worden gekwalificeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan kantoorruimte, industriefuncties en showrooms.

Huurrecht wetsartikelen en regelgeving

Veel aspecten van het huurrecht zijn vastgelegd als dwingend recht, wat betekent dat partijen hiervan niet kunnen afwijken. SVZ Advocaten is volledig op de hoogte van de geldende wettelijke bepalingen en biedt deskundig advies bij het afsluiten van huurovereenkomsten, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Ons gespecialiseerde team staat klaar om ondernemers in Hilversum bij te staan in juridische procedures met betrekking tot huurgeschillen. Of het nu gaat om het opstellen, beoordelen, beëindigen of ontbinden van huurovereenkomsten, SVZ Advocaten begeleidt u gedurende het gehele proces.

Procedure huurrecht

SVZ advocaten kan u onder meer bijstaan indien u als huurder of verhuurder te maken krijgt met de volgende vraagstukken en/of kwesties:

Wij zijn actief in de regio: