Marinus

 

 

 

 

Neem contact op met Marinus van Zijtveld voor een vrijblijvende kennismaking.

Marinus van Zijtveld

E-mailadres
[email protected]
Talen
Nederlands, Engels
Groep
Advocaten

Samen met Nicky Schaap heb ik in 2020 het kantoor SVZ advocaten opgericht. Het geeft mij veel energie om vanuit het ondernemerschap mijn cliënten op een flexibele en doortastende wijze te kunnen bijstaan.

Na de afronding van de bachelor rechtsgeleerdheid heb ik in 2012 de master fiscaal recht afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na een korte periode als fiscalist gewerkt te hebben voor Rabobank Nederland ben ik vanaf 1 januari 2013 als fiscalist werkzaam geweest bij Siebert & Becker Advocaten en Fiscalisten.

In 2014 ben ik beëdigd als advocaat en vervolgens heb ik de beroepsopleiding voor de advocatuur afgerond. Verder heb ik mij gespecialiseerd in het civiele aansprakelijkheidsrecht onder meer door het in 2019 met succes afronden van de Postdoctorale Grotius opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid. Tevens ben ik aangesloten bij de specialistenvereniging voor de fiscale advocatuur (NVAB) waarbij ik vanaf 2020 een aanvullende specialistenopleiding volg.

In de praktijk sta ik veel ondernemers bij in civiele gerechtelijke procedures en fiscale bezwaar- en beroepsprocedures. Het geeft mij veel energie om samen met de cliënt de juiste strategie te bepalen en het optimale resultaat te behalen. Ik heb daarbij ruimschoots ervaring opgedaan op het gebied van zowel het fiscale procesrecht als het civiele procesrecht. Ook sta ik ondernemers bij in fiscale kwesties over aansprakelijkheid, de invordering van belastingschulden, boekenonderzoeken alsmede het voeren van onderhandelingen met de Belastingdienst.

Ondernemers kunnen contact met mij opnemen bij geschillen met de Belastingdienst, fiscale procedures en civiele procedures over onder andere de uitvoering van overeenkomsten en schadevergoedingen. Ook indien u beslag wil laten leggen of een kort geding procedure wil starten kunt u met mij contact opnemen. Vanwege mijn kennis van de fiscale wetgeving en het jaarrekeningrecht sta ik ondernemers ook bij in alimentatiezaken en verdelingszaken in het kader van een echtscheiding.

Opleidingen Marinus van Zijtveld

  • Bachelor rechtsgeleerdheid (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • Master fiscaal recht (Vrije Universiteit van Amsterdam)
  • Beroepsopleiding advocatuur
  • Specialistenopleiding Grotius Onderneming en Aansprakelijkheid

 

Rechtsgebieden